27 september 2009

Hard tegen hard

Het Westen en de Islam botsen.
Die botsingen worden ook in cijfertjes uitgedrukt. Die cijfertjes zijn vast niet betrouwbaar, en moeten met flinke korrels zout genomen worden. Desondanks kunnen zulke tellingen je inzicht geven.

De ene site telt het aantal terroristische aanslagen waarvan de daders een moslim-achtergrond hebben. De andere site telt uitingen van islamofobie.

De stand op de website: The Religion of Peace is op dit moment 14.099 aanslagen sinds nine-eleven. De laatste ramadanweek leverde op: 43 aanvallen met 156 doden.

De stand op de website: Islamophobia Watch met als ondertitel Documenting the war against Islam is na enig tellen: 15.517 aanvallen, hoofdzakelijk in woord en geschrift.

Toch nog enkele opmerkingen: de laatste site kent vele dubbeltellingen. Een voorbeeld: de meldingen mbt Tariq Ramadan worden minimaal 2 keer geteld. Eén keer onder 'Taric Ramadan' en vervolgens onder 'Netherlands' of nog een ander land.

Er is ook een categorie Anti Muslim Violence. Vooral 2 september is een gedenkwaardig dieptepunt: een man die eieren werpt naar moskee-verlaters. De laatste twee maanden tellen verder 2 doden, waarbij de toedracht niet geheel duidelijk is (Laat duidelijk zijn: dit zijn twee slachtoffers teveel).

Het lijkt mij wel voldoende contrast.

Geen opmerkingen: