21 oktober 2009

Samira Jassim, de Um al-Mumenin, moeder van de gelovigen

Het verschijnsel zelfmoordterrorist is maar al te goed bekend. Hoe krijg mensen zover dat ze zoiets doen? De moeder van de gelovigen, Samira Jassim was expert. Het is niet helemaal duidelijk of dit een 'eretitel' is of een cynische betiteling door haar tegenstanders.

A WOMAN suspected of recruiting more than 80 female suicide bombers has confessed to organising their rapes so she could later convince them that martyrdom was the only way to escape the shame

Het blijkt mogelijk als zelfmoordterrorist je te beroepen op een hadith. Bukhari 5,59, n509 biedt een legitimatie. Bij de uitroeing van Khaibar doet een zekere dichter Amir mee. Hij dood een Jood met z'n zwaard maar doet dat zo ongelukkig dat hij ook zichzelf in de knie raakt en sterft. De reactie van zijn broer(?) Salama is: de mensen zeggen dat de (goede) daden van Amir tevergeefs zijn! (Hij heeft immers zichzelf gedood, en de lotsbestemming in de islam is dan duidelijk: het hellevuur). De reactie van Mohammed is echter: de mensen hebben het mis. Amir heeft een dubbele beloning! Er zijn maar weinig Arabieren die bereiken wat hij heeft gedaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat en enorm interessante blog heeft u, meneer. Ik kijk er elke dag met plezier op, maar heb helaas tot nu toe nog geen reacties kunnen plaatsen. Als deze reactie wel geplaatst wordt, zou ik u willen zeggen: ga toch vooral zo door met uw prachtige schrijftalent. Het is een waar genot om elke keer weer van mijn drukke leven uit te rusten in de oase van rust en vreugde die uw weblog biedt.