7 december 2009

Cartoon-oorlog (3): Joden gijzelen de holocaust

Nr 1: Deze eerste cartoon is een mooie verbinding met de vorige blog. Joden beheersen het wereldtoneel, maar hoe doen ze dat. Het westen wordt voor het karretje gespannen van 'de Jood' en in beweging gezet door een worst. De worst is hier een zak met schuldgevoel: het nazisme dat de holocaust instigeerde.






Nr 2: Het westen heeft hun schuldgevoel naar de Joden toe afgekocht door geld en land te geven. De Joden hebben daar dankbaar (let op de grijns op hun gezicht) misbruik van gemaakt en zijn de oorzaak geworden van het Palestinaconflict. Op het eerste gezicht lijkt het een onschuldig plaatje, maar dit is een ongelooflijk schokkende cartoon.

Nr 3. Dat geldt ook voor deze. De joodse onderwijzer wijst aan op het bord: Wat weet je over de holocaust? Maar een wijsneus geeft een niet gewenst antwoord: The Holocaust is the crematorium which Hitler did not succeed in turning into a national homeland for the Jews. Ik denk dat je de bedoeling pakt door als volgt te vertalen: De holocaust is het crematorium. Helaas slaagde Hitler er niet om het tot een een thuisland voor de Joden te maken.
De boodschap is duidelijk: wees pienter en doorzie de snode bedoelingen van de Joden, laat je niet gijzelen door de holocaust. Het is te triest voor woorden

Nr 4: Nogmaals kort en krachtig. De joodse boeven gijzelen de wereld met hun holocaustleed. Boven het pistool staat geschreven: holocaust. Zie ook het vorige plaatje waar je hetzelfde woordbeeld ziet staan.
Ja, maar... Misschien zijn deze cartoons 'in een uithoek' gepubliceerd, in een of ander onguur tijdschrift? Helaas niet. Zo komt bijv. de eerste uit de hoek van Al-Jazeera, de CNN voor de arabische wereld.

Geen opmerkingen: