8 december 2009

Cartoon-oorlog (4): De vrouw als strijdtoneel


Nr 1: Laten we bij het begin beginnen. Nu ja, niet helemaal. Voor christenen is dit iets na het begin. Dat begin is wel erg schokkend, zoals een niet uitgezonden commercial van Centraal Beheer liet zien. Maar wij blijven bij cartoons.
Nr 2: Een variant op de één van de beruchte cartoons uit de Jyllands-Posten. Door het volgen van de exegese van Luxenberg zouden hier druiventrossen ipv maagden getekend moeten worden. Zou toch jammer zijn.


Nr 3: Het contrast tussen hemel en aarde is hiermee tot een maximum gekomen. Moslims verwijten de westerse wereld versexualisering van de samenleving. Omgekeerd zijn wij verbaasd over de versexualisering van het moslimparadijs. Zouden cartoontekenaars zich verdiepen in de islam, dan vrees ik dat er nog heel wat meer onderwerpen boven komen drijven. Cartoons over de hemelse huwelijken van Mohammed met Maria, Mirjam en de vrouw van Farao zouden ook wel wat stof doen opwaaien.


Nr 4: Als laatste een gruwelijke karikatuur: zo lossen moslims hun problemen met over de schreef gaande cartoonisten op. Het is een 'mooie' overgang naar de volgende serie over de vrijheid van meningsuiting.


Nr 5: En even voor het evenwicht. Ja, wij westerse mannen doen het heel wat beter. Het is bij ons tijd voor een emachopatie!

Geen opmerkingen: