30 april 2010

Over aardbevingen en meer...

Het begon met een uitspraak van Hojatoleslam Kazim Sadeghi die wereldwijd in het nieuws kwam:
Women who dress provocatively and tempt people into promiscuity are to blame for earthquakes.
- Women and girls who "don't dress appropriately" spread "promiscuity in society."
- When promiscuity spreads, earthquakes increase.



Wie is deze Sadeghi? Afgelopen jaar is hij door ayatollah Khamenei aangewezen als de vervangende leider voor het vrijdaggebed. Het is een invloedrijke positie direct onder Khamenei die de officiële gebedsleider is. Deze uitspraken zijn dus niet in een uithoek geschiedt door een of andere plaatselijke sufferd. (Al vraag ik me af of deze uitspraken een goede samenvatting zijn. Ik heb het niet nagezocht)
Helaas zijn ook door christenen zulke directe verbanden gelegd. Ik denk aan de tsunami  in  2004. Soms is de spiegel van een andere religie nodig om smerige vlekken bij jezelf te zien.


Boobquakeday
De uitspraak heeft in het westen tot reacties geleidt. Een strijdlustige atheiste (zie Blag Hag) riep  maandag 26 april uit als Boobquakeday. Die dag zou de hypothese getest worden of er inderdaad meer aarbevingen voorkomen wanneer vrouwen provocatief gekleed gaan. De uitkomst laat zich raden. De grootste beving die dag was in Taiwan met een kracht van 6,5. 


Suntanday? 
Een nieuw bericht verscheen vandaag. De politiechef van Teheran (opnieuw geen uithoek in Iran) Hossien Sajedinia maakte bekend: Women with suntans are violating Islamic law and will be arrested. Of het bericht helemaal betrouwbaar is staat nog te bezien. Maar ik vrees het ergste. De komende dagen zal hier wel meer duidelijkheid over komen. 
Je vraagt je overigens wel af wie deze vreselijke controletaak op zich wil nemen.


Draw Mohammed Day
20 mei is het Draw Mohammed Day. Het is de nieuwste loot aan de boom die islambashing heet. Het South Park gebeuren was voor Molly Norris de reden om de een poster te ontwerpen (zie hier). Wat als een grap begon leidde tot haar ontzetting tot een heuse hype. Maar terugdraaien in deze huidige internettijd is vrijwel onmogelijk. Haar poging daartoe vind je hier. Wie wind zaait zal storm oogsten. 



update: Molly Norris heeft vrij snel haar website aangepast. Ik had er al rekening mee gehouden en een kopie gemaakt. Daarom hier de twee posters:


Geen opmerkingen: